Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
呢個時代,做靚仔hehe好過做靚仔直男
關懷愛滋 AIDS CONCERN - 性/別小眾友善醫療推廣計畫 LGBT Friendly

(2018-05-10, 08:51 AM)qqfun123 Wrote: 隨住時代轉變,同志在不同地方嘅接受程度都比以往明顯改善好多,更有啲地區及國家已接受同志婚姻,為同志在社會走出重要嘅一步。身為同志嘅我地,好開心可以見到有依個轉變。

係我地個圈子,無疑地係外貌協會,身型協會,如果有其中一樣,其實係圈中已經可以話係“人見人愛“,如果兩樣都有齊,就真係“搶手貨“了。

有時自己行下街嘅時候,都會留意下身邊嘅人,當然主要係睇靚仔為主啦,但有時見到一啲真心靚仔,又高大嘅仔仔,拖住一個好普通嘅女仔,個心好自然咁諗,“唔係呀,好似浪費咗啲啵“。

我身邊都有啲直仔fd, 又係高大靚仔,有胸又有攞,佢女朋友都係普普通通,見佢地一齊嘅時候條女重好似公主咁,咩都要我個fd “服侍“,行街睇戲食飯佢比晒錢都算,重要好似當佢吖四咁,又時真係為我個fd 不值,不過無計,可能係直嘅世界就係咁啦! 相反,如果我個fd 係圈中人,我相信一定係“搶手貨“。

所以係依個時代,做靚仔hehe 真係好過做靚仔直男啊!

(2018-05-10, 08:51 AM)qqfun123 Wrote: 隨住時代轉變,同志在不同地方嘅接受程度都比以往明顯改善好多,更有啲地區及國家已接受同志婚姻,為同志在社會走出重要嘅一步。身為同志嘅我地,好開心可以見到有依個轉變。

係我地個圈子,無疑地係外貌協會,身型協會,如果有其中一樣,其實係圈中已經可以話係“人見人愛“,如果兩樣都有齊,就真係“搶手貨“了。

有時自己行下街嘅時候,都會留意下身邊嘅人,當然主要係睇靚仔為主啦,但有時見到一啲真心靚仔,又高大嘅仔仔,拖住一個好普通嘅女仔,個心好自然咁諗,“唔係呀,好似浪費咗啲啵“。

我身邊都有啲直仔fd, 又係高大靚仔,有胸又有攞,佢女朋友都係普普通通,見佢地一齊嘅時候條女重好似公主咁,咩都要我個fd “服侍“,行街睇戲食飯佢比晒錢都算,重要好似當佢吖四咁,又時真係為我個fd 不值,不過無計,可能係直嘅世界就係咁啦! 相反,如果我個fd 係圈中人,我相信一定係“搶手貨“。

I dont feel your thinking is correct and being nice-looking gay in the circle that does not mean to have many good match options !

所以係依個時代,做靚仔hehe 真係好過做靚仔直男啊!
Reply
唔知呢 唔知呢
Reply
都係架好多人都對對方好高要求但係自己質素又唔係好好
Reply
最緊要係質素要好先得
Reply
都系嫁 哈哈哈哈哈
Reply
咁就唔洗講啦
Reply
咁有咩得著
Reply
外貌協會so fucking true T.T
Reply

Jack'd - Gay Dating [ジャックト]

Forum Jump:

Users browsing this thread: 2 Guest(s)

Top 20 Asia LGBT

關懷愛滋 AIDS CONCERN - 性/別小眾友善醫療推廣計畫 LGBT FriendlyContact Us 聯絡我們 http://hkgay.net
Contact Us 聯絡我們 http://hkgay.netKarto會客室, LGBTQ中文, LGBTQ華人