Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
重新出發之時,有個難題想大家幫手拆一拆~
關懷愛滋 AIDS CONCERN - 性/別小眾友善醫療推廣計畫 LGBT Friendly

話明有難題,當然想大家聽聽故事先~

話說小弟呢,之前同EX散左之後,個陣真係DOWN曬成個人,同所有人斷聯曬,然後日日返工放工訓教LOOP
咁既生活持續左幾年,身邊真係咩人都無,就自己一個行屍走肉式的生活,諗返起其實唔知點捱得到。

咁係早排識左個人,其實佢都好take care我,對我都好包容,後尾我開始覺自己好似中意左佢咁(但其實佢有BF,我都知)
咁後來有一日終於頂唔順,係感覺好強烈底下,終於向佢表白左,然後問題就來了~

表白完後,我有一種從來沒試過既舒適感,然後靜落黎開始諗下,其實對佢無咩FEEL...
UM我諗係因為咁多年無人係身邊,寂寞時突然出現左個對你咁好既人,不知不覺間將幾年壓左係心入面既情緒呀,對EX既思念呀,種種一直無地方發泄既情緒一下湧曬出黎,投射左落佢身上...以為自己好中意佢

咁我搞清楚之後都有搵佢講返,但佢到最後都係話怕會再發生咁既事,所以絕交囉...
其實我依家對佢真係無個種FEEL HAHA,不過純粹唔想無左個真心為自己好既朋友,千金易得 知己難求麻
其實大家覺得仲挽唔挽得返段友誼回來?堅係唔想無左個對自己咁好既FD呀

然後小弟終於對上一段感情釋懷,那麼也是時侯重新出發囉~

荃灣區
巨蟹座(大家信唔信星座,我覺得其實寫得我幾準,極度缺安全感)
平時就係練琴 打機 睇下小說 得閒同fd出去玩下食下咁,無咩特別~係夜晚練琴可能覆得無咁密啦,朝早得閒D

不過有時中意去D我覺得幾特別既地方睇下,有同好陪我就好啦
EG:西營盤壁畫村 最近開返既鰂魚涌市集之類(其實係自己大路痴,先想搵人帶住HAHA
仲有最近奧海城多啦A夢展都好想去...

FD/BF? 隨緣啦~
我相信大家真係岩傾,從有好感到追求再係埋一齊先會長久,依家好多小左"追"呢個過程,一黎就見面,然後就試下一齊,唔岩就88,其實同散拖無咩分別...個人睇法

我自己其實係個幾中意搞笑 講下無聊ON9野既人,所以希望識到D同樣有點幽默既人,得閒講下笑 互串下又可以一日~

理想對像當然都想識個陽光正面d既,中意講下笑既人,天南地北咩都都講得,兩個人相處可以好似朋友咁笑下傻下串下,輕輕鬆鬆的,就係我最覺得最理想舒適的模式。

外協嗎?我覺我都有係架HAHA,我覺每個人心中都總有把尺,總係有類型自己唔中意,所以我揀人,人揀我,我從來唔怕人地因為我樣而88我,所以你地覺得唔ok喎直講就得...I dont care,或者覺得唔岩傾都可以講,人夾人緣~

最後希望大家PM留個LINE俾我啦~我有相時其實都希望你地有 有時唔想同個無面人講野,好似敵暗我明咁,講真你出街都唔係帶住面具出,個樣日日俾人見過唔知幾次啦...況且真係岩傾遲早會出黎見,有咩好介意呢?

唔知多唔多人ADD啦,但太多可能加唔曬,一次過太多人我怕應唔切咁多HAHA,唔想因為咁而HEA應你地呀~

本來想直接放出黎等人ADD,但我都係怕一陣突然一堆人,完全應唔切
Reply
Pmmmmmmmmmm,有興趣去影下相?多啦A夢展?
Reply
咁就絕左交啦? 又會咁兒戲ge
你解釋返你所指的鍾意,係安全感而不是愛
Reply
nice to meet you
Reply
佢有講話怕又有同樣事發生,始終佢有男友,都有責任保持返距離既
解釋過架啦,佢都有應我話未回神,第日再答。
然後第日就係話佢唔ok囉 無諗啦 之後再搵佢都係已讀我
可能過一排再叫下佢啦
Reply
性誕緊係要出街同人聖誕聯歡啦..但苦無朋友,做個朋友啦,如果你OK的話,
Reply

Jack'd - Gay Dating [ジャックト]

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)

Top 20 Asia LGBT

關懷愛滋 AIDS CONCERN - 性/別小眾友善醫療推廣計畫 LGBT FriendlyContact Us 聯絡我們 http://hkgay.net
Contact Us 聯絡我們 http://hkgay.netKarto會客室, LGBTQ中文, LGBTQ華人