Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
【有線小鮮肉】網上搜尋「靚仔記者」一定搵到佢 黃浩賢夠魅力
關懷愛滋 AIDS CONCERN - 性/別小眾友善醫療推廣計畫 LGBT Friendly

[Image: 1499499193_uJ4jkAk36ekeLga.jpg]
今時今日資訊科技瞬息萬變,唔追貼社會時事個Trend,好易就被淘汰,所以返到屋企打開電視,就算唔睇8點半9點半嘅肥皂劇,都要轉過去新聞睇吓社會發生緊咩事,林鄭又公布咗咩新政策。香港市民就慣咗睇大台嘅香港早晨、6點半新聞,又或者全日狂播嘅互動新聞台,但大台新聞成日畀人話佢「是是但但」,又批評話係「CCTVB」,連出名主播趙海珠、林小珍同周嘉儀都離台,記者柳俊江、方健儀同伍家謙又轉行做KOL,大台新聞好似冇咩邊個特別標青。
近期討論區講起新聞男主播,個個都嫌大台嘅主播質素唔夠高,頻頻食螺絲,又投訴多咗好多大陸主播,嫌棄有陣「陸味」,仲大膽講話:「播新聞最緊要就係靚仔,唔靚仔根本唔應該讀傳播!」樣貌嘅嘢其實好主觀,網民就推薦話:「要睇靚仔睇有線啦!」究竟有線記者有幾靚仔?即刻喺Google Search一下「靚仔記者」,又真係搵到個叫黃浩賢(Edwin Wong)嘅有線記者。原來早喺一年前已經有網民發現Edwin個靚仔樣,仲話被佢搞到「錯晒焦點」。一啲都唔誇張,原來網上面一早就有個IG叫「有線小鮮肉」,Edwin喺入面都佔咗差唔多一半嘅相。

[Image: 1499499341_SVUpGaqD64jtvTM.jpg]

[Image: 1499499375_BtesVdcu4UZ7VMs.jpg]
又真係有個IG叫「有線小鮮肉」。
有時睇新聞對住個靚女或者靚仔嘅記者,其實都幾「養眼」,所以Edwin早早就喺「Gay Post」被網民熱烈討論,讚佢靚仔又嫩口,仲要想重新睇返佢報道過嘅新聞。
Edwin上年就係香港浸會大學畢業,主修中文新聞,聽講嗰陣佢參加Ocamp嘅時候,大家都覺得佢好靚仔,所以叫佢做「J神」。畢業之後Edwin投身傳媒呢一行,有傳跑港聞嘅佢就連男新聞官都忍唔住讚佢靚仔,睇嚟Edwin嘅魅力真係沒法擋,不過聽講Edwin已經有一個固定嘅女友,大家都係睇多啲有線新聞FF吓算啦。
[Image: 1499499482_udDj58poVVsVpuI.jpg]
Reply
靚仔又後生又叻 Smile
Reply
唔知佢係咪bi 仔 宜家興Big Grin
Reply
男神級黎嫁wo Tongue
Reply
仲靚仔過伍家謙@@
Reply
新聞界 明日新星
Reply
真係好靚仔喎!!
Reply
靚仔SUMSUM EYES  Heart Heart
Reply
有冇人有佢ig呀?
Reply
我男朋友有佢咁靚就好喇
Reply

Jack'd - Gay Dating [ジャックト]

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)

Top 20 Asia LGBT

關懷愛滋 AIDS CONCERN - 性/別小眾友善醫療推廣計畫 LGBT FriendlyContact Us 聯絡我們 http://hkgay.net
Contact Us 聯絡我們 http://hkgay.netKarto會客室, LGBTQ中文, LGBTQ華人