Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
【男生的男生】前度,您好嗎?(慎入)
關懷愛滋 AIDS CONCERN - 性/別小眾友善醫療推廣計畫 LGBT Friendly

前度,您好嗎? 《長文,慎入》

[Image: 15_jason.jpg]

"「你幾好嗎?」尋晚突然間收到前度嘅message, 話佢自己一個喺我屋企附近行緊。

我地一開始有少少一見鍾情(或者只有我咁覺得吧),咩都傾一餐! 拍左3個月之後,佢突然間唔見左。兩星期之後,佢話我地性格不合分手,而我都冇點挽回,因為我覺得玩失蹤係最接受唔到! 一開始唔係更加應該有商有量咩?

一眨眼,原來已經冇見4年啦! (唔知大家會唔會同返前度做朋友呢? 我嚟講,係唔會!怕尷尬又好,怕自己亂諗野又好,尤其知道佢已有另一半而自己有,內心都仲係會唔舒服。) 結果我都有落去樓下同佢見面,一傾就兩個幾鐘。 
[Image: 3848038903_4f4ab0670b_o.jpg]

我發現即使過左4年,我依舊覺得佢好charm! 外貌滄桑左,但對自己嘅理想同埋興趣仲係好有熱誠,不停話比我聽依家讀緊咩學緊咩。 相反覺得自己一直原地踏步,尋尋覓覓都唔知自己想點。 言談之間,原來佢已經同佢另一半有3年半啦,嗰一刻我好想講:乜我地散左半年,你已經有新歡啦? 但係,我冇咁講到,反而講:今次你要好好珍惜啦!

[Image: 12897147.jpg]

我想講:同前度見面原來係一件幾溫暖嘅事,好似見返一位老朋友咁。雖然大家變左好耐,但係喺大家心底嘅回憶都依然係美好,佢會記得我怕凍,我會記得佢有嚴重鼻敏感,然後互相問候。
最後,要在對的時間遇上對的人,真係好難。遇到了,請不要輕易放棄。
祝您幸福!"
Reply
一直都係架啦~我幾個Ex都同我好fd
Reply
呢樣嘢好似係hehe先得
Reply
見到樓上咁講又好似係喎
Reply
樓主~我想識你丫~得5得丫
Reply
再見亦是朋友丫
Reply
想認識樓主同你個EX Blush
Reply
可否做*朋*友 xdd
Reply
EX真係好MISS
Reply
第一張好熟口面
Reply

Jack'd - Gay Dating [ジャックト]

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)

Top 20 Asia LGBT

關懷愛滋 AIDS CONCERN - 性/別小眾友善醫療推廣計畫 LGBT FriendlyContact Us 聯絡我們 http://hkgay.net
Contact Us 聯絡我們 http://hkgay.netKarto會客室, LGBTQ中文, LGBTQ華人