Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
公主病係縱出黎
關懷愛滋 AIDS CONCERN - 性/別小眾友善醫療推廣計畫 LGBT Friendly

唔敢話自己靚仔,有自知之明,識煮飯,會做家務,中意小動物,只係由細都大都嬌生慣養,恃寵生驕,不嬲性格都幾難頂。但只會對身邊既人係咁,對d唔熟既或公事上會有番d分寸既。

本來細個都只係中意扭下計,想嗲下想另一半將d心機時間同注意力係晒自己身上。然後,又真係咁好彩遇著都係好仔,又或者比我一開始d假善良呃到,個個都對我千依百順。我係屬於個種遇強則弱,遇弱則強既人,想要個可以治到我既人,但係可能d脾氣太勁,次次都係我係強勢咁。只要唔順我意,最後都係得兩條路,一係你順番我意,一係你搵第二個另我順番條氣既方法,一步我都唔會讓。如是者,慢慢就覺得另一半似奴隸多過似男友,跟住就分手。

停左一排無拍拖,開始改下性格,學下忍讓。可能亦係人大左啦,無咁中意爭一時之氣。而遇到係呢個男友佢識得幾時讓我,幾時唔讓我。佢唔係一味順從我既脾氣,而係佢識化解我既脾氣。到今時今日仍然係一個骨灰級公主病患者,但係真係想奉勸個d一味淨係服從另一半既人,唔滿意真係唔好忍,忍得一次,就會變本加厲。公主只想要王子,但你做唔到王子就只會變下人,無謂係愛情中攪到自己咁下賤。 文筆唔好,寫到一撚舊撚舊,對唔住。
Reply
曲線曬命 Big Grin
Reply
對住公主,無王子嘅命就只可以做下人
Reply
咩遇強則弱,遇弱則強。 一句欺善怕惡未搞掂囉
Reply
好可惜 我識的公主病,最後都係公主病。而我的心亦離開了。
Reply
No eyes see
Reply
又話自己一步都唔會讓
又話想有個可以治到你
會唔會有啲矛盾?
Reply
really hate this type of guys lol
Reply
Thx share
Reply
樓主正一死港零
Reply

Jack'd - Gay Dating [ジャックト]

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)

Top 20 Asia LGBT

關懷愛滋 AIDS CONCERN - 性/別小眾友善醫療推廣計畫 LGBT FriendlyContact Us 聯絡我們 http://hkgay.net
Contact Us 聯絡我們 http://hkgay.netKarto會客室, LGBTQ中文, LGBTQ華人