Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
理大男生上【佐敦】賓館搵【大陸技師】揼骨疑遇劫 父問記者:「佢傷唔傷呀?」
關懷愛滋 AIDS CONCERN - 性/別小眾友善醫療推廣計畫 LGBT Friendly

[Image: bkn-20180312140907942-0312_00822_001_01b...0312210948]
#一早講過唔好上佐敦樓上鋪搵【大陸技師】
#支持返本地香港仔仔咪冇事
#大陸人做野偷,呃,拐,騙不是新鮮事

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20180312...0312210948【東方日報】
理大男生在油麻地的賓館遇劫,下午1時19分,一名在理工大學就讀的姓李(20歲)男生,今晨返校上課後,趁「天地堂」的空檔時間,疑前往油麻地的賓館尋男伴相聚。據了解,當他抵達彌敦道一間樓上賓館後,始發現接待者「貨不對辦」。

據悉,李本欲即時離開,卻遭對方截停及壓在床上,聲稱要替他「做按摩」,事主感被強迫接受服務,不斷掙扎反抗,期間另一名男同黨闖入房內,兩人將他打傷,掠去其銀包內約900港元現金作為「按摩費」,然後逃去無蹤。警方接報到場調查,事主頸部有瘀傷,需由救護車送院治理,警方正追緝兩名年約30至40歲、案發時穿黑衫黑褲的男子歸案。

東網記者在醫院尋獲事主,他正等候驗傷及驗血,他對於事件感無奈,澄清當時只是上門「揼骨」減壓,並非外人所想,強調:「識我嘅人都大概知咩事,唔會誤會!」李又指自己並無大礙,只是頸背遭爪傷,說道:「其實好小事咋!」

記者亦致電李父了解事件,當問及其子在賓館遇劫一事,李父指兒子並無通知他,只知兒子今天應該需要上學,更驚訝地表示:「吓?幾時嘅事?」李父又緊張地追問記者:「佢整親邊度呀?傷唔傷呀?有冇流血呀?佢依家喺邊間醫院?」最後李父焦急地說:「我要打畀個仔睇吓咩事!」

及後李父表示兒子僅「整損少少」,但不願向他說出實情,「佢乜都唔肯同我講!」。李父反追問記者詳情:「佢上賓館做咩?係咪約咗人交收啲咩?但交收唔洗上賓館吖,去地鐵站咪得囉。」李父又透露,兒子在理工大學讀電腦相關科目,平日多在家中「打機」,「佢平時好乖嗰喎,又唔會群壞人」。

對於兒子過往有否約人外出過夜或上賓館,李父指:「可能佢有啦,我都唔知,佢都咁大個仔啦!」
最後他無奈表示:「我又唔知佢喺邊間醫院,唯有等佢今晚返嚟再問清楚啦。」
Reply
我系广州落黎读书噶留学生都知道啦!! 佐敦, 油麻地个D楼上铺甘閪多湖南仔, 湖北仔, 专门抢野用假照嘎!!! 大家一定要小心.. 来香港去返尖沙咀, 旺角由香港人运营噶正式SPA啦!!! 祝理大男早日康复,,

额外一提, 暖爸好开通哦!! Blush
Reply
同意樓上講既野
Reply
開通的爸爸, 讚~!
Reply
反而覺得東方記者D思維角度好古怪,
姐系東方覺得作為阿爸系唔應該擔心個仔既安危先?
而要擔心個仔個性傾向先???
Reply
東方d記者完全脫晒節
Reply
好慘 我都試過Grindr 約到出到黎爭好多 好睇多數約係Starbucks 唔岩就走...
Reply
大陸來港7日鮮黑工,上去搵呢班大陸仔按摩果D都係笨柒。
開價又唔係平,好D就做你15分鐘就要你比錢,唔好果D就敲詐兼搶錢!
Reply
好慘啊。。。。
Reply
記者寫得誇張
Reply

Jack'd - Gay Dating [ジャックト]

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)

Top 20 Asia LGBT

關懷愛滋 AIDS CONCERN - 性/別小眾友善醫療推廣計畫 LGBT FriendlyContact Us 聯絡我們 http://hkgay.net
Contact Us 聯絡我們 http://hkgay.netKarto會客室, LGBTQ中文, LGBTQ華人