Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
長文慎入
關懷愛滋 AIDS CONCERN - 性/別小眾友善醫療推廣計畫 LGBT Friendly

冇錯 我戈晚又因為一個唔值得嘅男人飲到好醉
半夜 突然間橙色app有新通知
""Hi there"" ""Hi""
""I'm just back from HK and nice to meet such a cute guy as u"" ""Thx~""
""Are u looking for sth naughty?"" 噢 原來佢想同我fun
""Why not? When will u free"" ""Tmr?""
Ok 我心諗 怕乜 fun咋嘛 張相好似好靚仔咁喎 同埋最緊要
係我單身 我應承左佢 約左第二日喺佢屋企附近見
第二日 雖然我知我淨係fun 但我唔知點解好緊張
都用左好多時間裝身 提前出左門口 喺我地約定嘅地方等
""Hi""~ wow 好高 好靚仔 笑得好乾淨 完全係我鐘意嘅type
大家好似都有少少緊張 但好自然就發生左應該發生嘅嘢
事後 ""不如我地出去行下?"" ""好"" 我地落左街 去左行山
發現我地其實好好傾 好多嘢都好夾好互補
presentable 得嚟又有少少 flirty 一定唔係內斂
""你隻手幾凍下"" 佢趁冇乜人 拖住我隻手 擺左落袋
大家傾左好耐 到好夜終於捨得買宵夜 番屋企
""我送你啦"" ""咪玩啦你成日唔番嚟 你送完我唔識路咪GG""
結果 我送左佢番屋企""我沖完涼喇~"" 我msg佢 
""我今晚好開心 nice to meet u""
""其實...我對你有啲feel 我地其實可以發展下"" 我打完呢句 諗左好耐 最後忍唔住send左出去
""我都係..."" 佢秒回 ""但我唔想隨便就話一齊 相處下先?""
我都係咁諗 咁自然就開始傾佢終於 都要番香港番學 話曬都係long D (雖然好近)
我地都知唔容易 但每次打開部電話都可以搵到對方 
同對方分享到自己嘅生活 令我地都有信心可以撐落去
同埋大家都覺得有啲空間 又可以積埋積埋一次見嘅感覺 好正
""你情人節有冇約人?"" 有一晚 我終於忍唔住問佢
""你唔約我 我就應該冇約人喇""我等啊等 等到左情人節 等佢番屋企交人 食完飯出嚟搵我
幾個禮拜冇見佢 (ok 其實我忍唔住去香港搵過佢) 
佢仲係咁正 ""等左好耐啊?"" ""No lar""
""有冇掛住我啊"" 我笑佢
""有啊有啊 你咁正"" 
我地就邊行 邊持續呢啲冇營養嘅對話 
老實講 當晚去左邊 做左啲咩 我印象唔算深刻 因為唔重要
我記得嘅係 佢笑嘅樣 佢陣味 同埋佢隻手嘅餘溫
行下行下 佢突然間問我 
""你 status 係咩?""
""A5"" 
""仲係 A5 咩?""
""吓?""
""你 O6 喇 你有我 唔洗再驚比人蝦""
""好.."" 我扮到好淡定 但其實已經hyper到一個點
冇錯 我地一齊左跟住就係新年 我番左鄉下 所以冇見過佢
""咁不如 我地一齊過元宵?"" 我心入面其實已經plan好
不意外咁 佢梗係話得 跟住去左book房 
心入面好期待第一次過夜
我地一齊行街食飯吹水 又做左啲情侶要做嘅嘢
""其實你外型同人品都令我好驚喜""
""喔 即係你係覺得我唔好睇又唔好砌仲唔好相處嘅本身""
""唔係 你比你挨豬啲相更加可愛 又勁好砌 仲好成熟 對我好好 諗嘢唔似20歲囉"" 
""男朋友用嚟縱㗎傻仔 覺得汁到寶 其實你先係寶""
""我覺得對你唔夠好"" 
傻豬嚟...你對我好好 希望你唔好再帶住呢個想法咁我地就咁過日子 一日又一日 間唔鐘我又會搵佢 或者佢番嚟搵我咁 日日 keep 住 contact 又好少 argument 大家都好羨慕 一直到4月
Sem 尾 佢又準備grad 大家開始忙
Contact 係有 但其實少左 
我驚我太煩 會搞住佢 所以都係等佢得閒先搵佢
就算我好掛住佢終於 到有一日 我好似平時咁叫早晨
佢好耐之後應我 叫我英文全名
我即時有唔好嘅預感
""不如我地就咁先啦?"" 吓 咁突然 突然到我唔識比咩反應
我問佢點解 佢話 ""我覺得我地唔係好夾"" 我呆左
之後嘅對話 佢變得好理智 有條理到我好驚
一夜之間我好似唔見左平時嘅佢咁
""咁我唔勉強你 你開心就得 我冇事好快會搵到新嘅"" 
我留底左呢句 雖然我明知自己唔係咁諗冇錯 我又失戀喇
大家都話我係比佢玩 佢冇認真過 叫我唔好上心 
佢點對我 認唔認真 係咪玩 我相信冇人清楚過我
同其他失戀嘅人一樣 我好掛住佢 又唔敢煩住佢 
唔敢搵佢(除左飲醉嘅時候) 喺條街見到佢都唔敢叫佢
又係咁stalk佢
佢一直冇 del 我 contact 間唔鐘又睇下我 story 
佢可能忙 未 del 掛 我咁諗
直到最近幾日 佢突然間del左我ig 清空埋佢所有follower/following 又封鎖左我 Facebook WhatsApp line ...
佢可能終於厭倦左我 又或者搵到新仔 開新 account 掛
我咁諗 冇所謂啦 知道佢開心嘅 我頹多一陣就得
我一直咁諗直到今日 我揸緊車 我個 frd 突然 send 左段新聞比我
""你個EX姓咩?"" 
我打開左 「.....吊頸自殺身亡」
毫無疑問 所有嘢都話比我聽 講緊嘅就係佢
突然我就開始喊 開始崩潰 好想撞落路邊嘅樹就咁算
我開始自責 無論佢同我咩原因分手 佢咩原因諗唔開都好 佢有唔開心 點解我可以一啲都 sense 唔到 
如果我有關心佢多啲 我有再細心啲
我有及時咁比佢知我愛佢 佢仲有我
我有喺見到佢嘅時候拉住佢
佢會唔會唔洗死 結局會唔會唔一樣
我寧願呢一世都以為佢係唔鐘意我而飛我
又或者係搵到新仔甚至偷食
咁我至少知佢係開心嘅
我想睇到佢開心 
""傻仔 唔好再覺得對我唔夠好 你已經係我嘅完美男朋友
無論你因為咩都好 希望你喺另一個世界都會開心 
唔洗再委屈自己
我記得我成日嫌自己差 但你同我講 我做自己就得 
我點樣你都鐘意 希望你都可以做到自己 我都鐘意
我知你唔會想見到我唔開心 我會好好地過㗎喇
I love u and I miss u 我同你講得唔多
但我知以後都唔會再有機會講 
I'm so enchanted to meet you."
Reply
好似係前幾日… 原來
Reply
(2018-05-29, 03:46 PM)Malcolm Wrote: 好似係前幾日… 原來

好似明咗啲野
Reply
(2018-05-29, 03:46 PM)Meven Wrote:
(2018-05-29, 03:46 PM)Malcolm Wrote: 好似係前幾日… 原來

好似明咗啲野

好傷心。。。
Reply
bad ening 吾鍾意 不過希望你可以搵到個真正喜歡你既人
Reply
Tell me it is just a ff story
Reply
睇到眼濕
Reply
雖然唔知係咪故仔, 但個心真係酸左一下
Reply
幻海奇情
Reply
What a sad story
Reply

Jack'd - Gay Dating [ジャックト]

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)

Top 20 Asia LGBT

關懷愛滋 AIDS CONCERN - 性/別小眾友善醫療推廣計畫 LGBT FriendlyContact Us 聯絡我們 http://hkgay.net
Contact Us 聯絡我們 http://hkgay.netKarto會客室, LGBTQ中文, LGBTQ華人