Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
【全男班福利】星悅航空成機都係空少 !!!
關懷愛滋 AIDS CONCERN - 性/別小眾友善醫療推廣計畫 LGBT Friendly

大眾一聽到空中服務員,不期然就會認定是「空姐」。日本一間航空公司就打破了這個刻板印象,開設「全男班」特別航班,機上的空中服務員全為「空少」,希望提升大眾對男空中服務員的認知。 星悅航空(Star Flyer)的特別航班在周日啟航,航班往返羽田與北九州航線各一次,機上由3名「空少」為乘客服務,包括提供飲品、檢查行李櫃等。一名56歲男乘客指:「真是難得一見的景象。」

[Image: 1528175879_c749.jpg]

今次的特別航班是航空公司與以「空少」為主角的漫畫《空男Soradan》合作推出,向外界展現男性也能成為空中服務員。《空男Soradan》現於雜誌連載,講述男主角在艱苦家庭成長,透過成為空中服務員找到生存價值的奮鬥之路。

[Image: 1528175880_def5.jpg]

星悅航空有約150名空中服務員,其中9位是男服務員,佔約6%。負責服務今次航班的37歲空少西山淳指:「希望創造有空少服務也是正常的環境,希望會增加男性從事這類工作。」
Reply
聽講空少既生活都幾淫
Reply
空少好少見窩,唔知靚唔靚仔呢
Reply
好似全部都係大叔型,。仲唸住係大隻仔個d
Reply
好似有d唔靚仔
Reply
吾係我個type來,sorry。
Reply
呢d空少都唔靚仔,吾係我個type囉
Reply
正 搭飛機變打飛機 XD
Reply
唔太靚仔 不過起碼係男人
Reply
空少好似仲淫過空姐
Reply

Jack'd - Gay Dating [ジャックト]

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)

Top 20 Asia LGBT

關懷愛滋 AIDS CONCERN - 性/別小眾友善醫療推廣計畫 LGBT FriendlyContact Us 聯絡我們 http://hkgay.net
Contact Us 聯絡我們 http://hkgay.netKarto會客室, LGBTQ中文, LGBTQ華人