Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
原島大地童星變男神
關懷愛滋 AIDS CONCERN - 性/別小眾友善醫療推廣計畫 LGBT Friendly

[Image: aieITgs.jpg]

2016年四月香港金像獎頒獎禮上,大會搵番一班童星上台,拍過電影《忘不了》嘅原島大地都有份,當時佢話:「大家好,我係原島大地,2002年我出演第一套電影《母親快樂》,嗰一年我5歲。」講完之後令到現場嘩嘩聲,當晚仲係fb瘋狂被洗板,點解會咁?因為佢實在太靚仔

[Image: aVqMWuF.jpg]
 今年18歲嘅原島大地係混血兒,父親係日本人、母親係日籍華人,細細個跟呀媽去廣州生活,幾年前就返回日本讀高中,佢之前講過有機會都想返香港拍戲,家陣戲就未有得拍,但就可以拍住廣告先。

[Image: N6OXNXB.jpg] [Image: sVxSp7p.jpg]

呢位「新男神」早前幫「瑞士天梭表衝破極限挑戰賽2016」拍宣傳短片,仲一人分飾兩角,包辦晒競跑同打籃球,佢話:「我細細個就打籃球,在初中同高中都有參與籃球隊,主力打中鋒位置,當然亦係個NBA狂熱份子,今次拍攝可以話係寓工作於娛樂。」

[color=rgba(0, 0, 0, 0.78)]在拍攝跑步畫面當日,不幸遇上大雨,縱使天文台發出黃色暴雨警告信號,原島大地仍堅持完成拍攝,笑說冒雨跑步更能突出挑戰自己的主題。原島大地每完成一個鏡頭,就重看畫面,與導演研究如何仿效職業跑手的跑姿,最終他於大雨中狂奔約2小時,來回跑超過30多次,在雨水、汗水交融下完成拍攝,全場工作人員為原島大地歡呼打氣。

[Image: Sd2KZ5Z.jpg]

[Image: Dkiq3wr.jpg]
[Image: CDndGbw.jpg][/color]

身為籃球校隊成員嘅原島大地,插花、走籃、射三分波呢啲技術當然難唔到佢,雖然拍攝當日落大雨,天文台仲出埋黃色暴雨警告信號,但原島大地依然堅持拍攝,冒雨狂奔兩個鐘:「沒諗過喺黃雨嘅環境下拍攝,自己可以一口氣地完成室外拍攝工作,要多謝身邊工作人員嘅支持,一齊冒雨,一齊捱過去。」

[Image: W73LTKx.jpg]

[Image: nFlXVaX.jpg]

對於要喺鏡頭前展現「新世代星味」,佢就好怕醜咁話:「只係盡力而為,以挑戰嘅心態迎戰,唔係為咗得到認同,所以我唔敢接受大家封我為男神,呢個太遙遠啦,未來都希望喺幕前有更具挑戰嘅演出。」
 #原島大地

#男神
Reply
果陣睇金像獎已經spot 到呢個靚仔
Reply
又是一名靚仔明星,好想做佢經理人陪下佢
Reply
換下個髮型 Undecided
Reply
冇睇過做童星
Reply
點解可以靚仔度甘,來比我爽下先
Reply
睇個樣就有上鏡相真係好好好靚仔
Reply
男神甘既樣來窩,簡直就係人見人愛個種啦
Reply
又男神 周街男神
Reply
鋼條型 Heart
Reply

Jack'd - Gay Dating [ジャックト]

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)

Top 20 Asia LGBT

關懷愛滋 AIDS CONCERN - 性/別小眾友善醫療推廣計畫 LGBT FriendlyContact Us 聯絡我們 http://hkgay.net
Contact Us 聯絡我們 http://hkgay.netKarto會客室, LGBTQ中文, LGBTQ華人