Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
HKU牙科萬人迷 港英混血男Nick仲係單身
關懷愛滋 AIDS CONCERN - 性/別小眾友善醫療推廣計畫 LGBT Friendly

HKU牙科萬人迷 港英混血男Nick仲係單身

各大討論區偶爾會舉行大學男神選舉,當中就讀香港大學(HKU)的牙科男生Nick(孫瑞亨),更被公認為HKU男神之最,還有網民提供野生捕獲他的路線圖,對於深受網友歡迎,Nick靦覥笑謂:「男咩神吖,我咪又係男仔一個。」

[Image: 11adgagnn1.jpg]
Nick是香港大學牙科四年級生。

[Image: 11adgagnn2.jpg]
呢個樣,應該迷倒唔少人。

現時就讀香港大學牙科的四年級生Nick(孫瑞亨)是一名港英混血兒,兩年前被模特兒公司發掘,開始了Model工作,曾經為港鐵、KFC等拍攝廣告。

提到大學校園生活,Nick坦言覺得每天也過得十分充實:「雖然我只係讀書同玩划艇,不過呢兩樣嘢已經分配好晒我啲時間。」Nick透露修讀牙科的原因,是因為自己也有意投身醫療界,他指當見到病患者經過治療後情況得以改善,自己心裏都會有種滿足。

於中學時Nick曾參加游隊,待他升讀大學後,他希望嘗試一些未嘗試過的運動,所以便參加了港大划艇隊,Nick表示划艇隊的生活相當規律,他每天凌晨四點許便起床,然後乘坐通宵巴士入沙田操練,練習至早上七時許便回到港大上課,Nick笑說:「不過近年比較少去練習,因為功課比較忙。」

[Image: 11adgagnn7.jpg]
Nick坦言自己依家單身。

[Image: 11adgagnn6.jpg]
兩年前開始Model工作,所以擺post影相一定難唔到Nick。

外貌跟周柏豪有八成相似的Nick,對於被稱為HKU男神一事,他靦覥笑說:「朋友取笑我時都有叫我男神,但其實我唔係咩男神,我都只係普通男仔一個。」他指自己心目中的男神是彭于晏,覺得對方不只外型夠charming,演技又了得,並謂希望他日能如偶像般成功。

提到網上出現一張野生捕獲路線圖,教大家到不同地方便能巧遇他,對此Nick笑謂:「都係你哋講我先知,不過呢啲地方我真係會去嘅,平時做gym或者操划艇機就會去體育館,間中都會去圖書館溫書,平時如果係學校食完飯,都會上花園行下。」問到Nick現時的感情狀況,他表示已經單身了一段時間,至於喜歡哪類型女生,他笑說:「斯文大方,最好同我有同樣喜好,鏜意運動嘅就最好。」

[Image: 11adgagnn9.jpg]
上大學之後,Nick就專注學業,運動就淨係參加咗划艇隊。
Reply
咁有冇男朋友先
Reply
最尾張相好charm 呀
Reply
一般咋喎 Undecided
Reply
可惜唔多有鬼仔樣
Reply
幾靚仔呀都
Reply
香港男仔姐下話 唔太覺鬼仔
Reply
最尾嗰張真係不得了呀 好想識:”(
Reply
都唔係好靚仔姐
Reply
又唔太混血喎望落 不過係幾charm
Reply

Jack'd - Gay Dating [ジャックト]

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)

Top 20 Asia LGBT

關懷愛滋 AIDS CONCERN - 性/別小眾友善醫療推廣計畫 LGBT FriendlyContact Us 聯絡我們 http://hkgay.net
Contact Us 聯絡我們 http://hkgay.netKarto會客室, LGBTQ中文, LGBTQ華人