Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
【HEHE Story】不應孤獨的聖誕夜,不應一個人的新年快樂
關懷愛滋 AIDS CONCERN - 性/別小眾友善醫療推廣計畫 LGBT Friendly

我都幾張野喇,過晒D正常人談婚論嫁D年紀啦,但仍在深櫃中,沒有come out的想法。可能我比較保守啦,始終覺得不想比人知。我只有極少數的MB fd 知我有BF。每逢到依D大時大節,特別覺得不自在:

[Image: enhanced-buzz-orig-3593-1387229794-34.jp...ality=auto]

1. 過年見D親戚呀朋友呀mud mud 物物呀,通常都仲十番好意,話祝你快D搵番條女啦,快D到你派利是啦,依家連細佬都結婚生仔啦;呀邊個又話介紹依個果個比你識呀...我真係好抗拒架,但又唔知點招架得得體體。不過人地都係好心嘅我知...

2. 我同屋企住,大時大節,我都唔敢同BF過,驚比屋企人問(正常如不是親密的點會同你一起過節啦係話!);我未拍拖前唔多去街的,如果依家過節咁多街去實比人懷而,所以都只好乖乖咁做宅男; 我BF可能都明白啩,都無咩出聲,大家各自過囉。唔知其他MB有無依D情況?

3. 情人節更尷尬,去街都唔知點同屋企解釋; 出去食飯,兩條仔,又怕比FD見到;雖言個心又好想氹下BF開心
4. 大時大節去街都容易撞到D其他朋友
 有無MB都有依D情況?
Reply
樓上的,
沒有還想怎麼樣的,
只是想得到一般人都有權擁有的東西,有甚麼問題?
Reply
我也想知道
Reply
我背景跟你一樣,但冇bf呢。。。
Reply
我無d咁ge問題
因為我come out 左
幫唔到你
Reply
搵對Les
之後兩對人結婚
咁咪得囉
kuku
Reply
唔駛理世俗眼光喎
都幾張啦 開心就夠
要啲勇氣
Reply
(2018-01-03, 02:15 PM)jocjoc Wrote: 搵對Les
之後兩對人結婚
咁咪得囉
kuku
我記得有部西片係咁 lol
Reply
西片係邊部
Reply
(2018-01-03, 02:15 PM)jocjoc Wrote: 搵對Les
之後兩對人結婚
咁咪得囉
kuku

Very good idea
可以瞞家過海
Reply

Jack'd - Gay Dating [ジャックト]

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)

Top 20 Asia LGBT

關懷愛滋 AIDS CONCERN - 性/別小眾友善醫療推廣計畫 LGBT FriendlyContact Us 聯絡我們 http://hkgay.net
Contact Us 聯絡我們 http://hkgay.netKarto會客室, LGBTQ中文, LGBTQ華人