Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
拍拖愈耐 信任愈低?
關懷愛滋 AIDS CONCERN - 性/別小眾友善醫療推廣計畫 LGBT Friendly

吾知大家會吾會介意自己男朋友以前會同好多男友曖昧、send自己個樣嘅相比人、仲不斷咁打電話比人、同人地開cam打,甚至打炮?
我同佢係機緣巧合之下一齊 相識吾夠一個星期就一齊左 我們一起了三個月了 不知道是愛得太快 定佢係水瓶座嘅性格 熱戀情勁快就過左
佢吾會再黎接我放工 收工番到吾再打電話比我 有時仲吾覆我msg;我認我仲細會鬧脾氣 會因為咁而同佢嘈交 我仲怕佢會有第二個 吾要我 所以我偷睇佢手機 睇到佢以前同人上床 cam sex 嘅內容
心入面好奇怪 一方面因爲佢同我一齊之後就無再做呢d野 當然以前嘅曖味對象搵佢佢都會覆 一句起兩句止 但另一方面又怕佢會好似以前咁同人地約炮 cam sex 所以成日懷疑佢
其實係米我多心?我應該點做?我將佢當成左全世界咁 好辛苦啊 每次想同佢講 又驚佢會同我嘈 每個人都有過去 點解我吾去睇下我地嘅將來 睇過去佢做嘅野做咩
唉 有無人可以教下我點做 因為我會將另一半放得比所有野更重要 水瓶座真係愈對佢好就愈得吾到佢個心?但見面又咩事都無 但佢做賭場 而我係學生 平時難免好少見到
唉 希望各位哥哥可以比到意見我 我成日都覺得我無去勾引過人 無同人fun 無同過人cam 所以好介意另一半有做過呢d野 我應該點做好 吾想無左佢 (我21歲佢29歲)
Reply
每個人都有自己既過去, 你自己都識講同左你一齊之後佢都已經冇再做果d野, 咁你介意黎做乜?
你咁都要介意既, 你去搵個岩岩出世既BB拍拖啦, 最純最潔淨呀
再唔係就同自己拍拖啦

BTW, 返工覆唔到你係好正常, 你唔駛搵食姐, 佢要GA
Reply
算la  將人地當成自己全世界,成舊累贅,比人都吾要你啦,人地要ga係王子,唔係太監奴材啊,有番自己生活好過,人地都有自己應該要做ge嘢,你自己呢?
Reply
 過去左既就算啦~ 而家佢都呬覆嗰啲人,無嘢既
Reply
最怕呢啲將重心放哂去另一半嘅人,建立吓自己生活啦不如。
人地鐘意橙你俾個蘋果佢,咁對佢係咪好先?
利申,水瓶座,但唔覺呢啲關星座事。
Reply
可以打到呢編野出黎,證明你都識諗下野既。
1.)我覺得愛一個人係要緊張下既,至於佢愛唔愛你,我就唔太清楚,要問你自己既感覺,呃唔到人既。
2.)至於水瓶座嘅性格係咪熱戀期勁快會過左就都係睇下佢有幾愛你,的確水瓶係神經質同得閒跳下TONE,不過如果愛既日日都會係熱戀期,利申我係水瓶,拍左年幾都仲好似熱戀期未過咁,熱戀到佢話我煩,其實都係好睇你有幾中意一個人

3.)最後,你話你好介意另一半有做過個d野。我覺得一齊之前發生過既就過左去拉,諗之後如果仲係咁你仲想唔想要同值唔值得去要。
Reply
 我覺得你愛佢所以緊張佢,其實係好正常既。

睇完呢篇內心文,我感覺你好需要安全感,好驚佢會離開你,所以佢唔打俾你/唔接你,你會好擔心。跟住我會諗係d咩最令你咁無安全感呢,係以往既經驗? 係你同佢既年紀差距? 係佢既過去? 定係你好快一齊,大家互相既認識唔多?

另外,我會覺得其實你好辛苦,有好多野自己擔心,而對方又唔知道。然後到左某一日,佢發現原來你有呢d情緒,可能佢會諗「點解佢唔早d同我講呀」。的確,可能你講完出黎佢唔會改變佢既行為,但可能佢會對你有多一份了解同接納。
如果驚講出黎,佢會躁底,我諗緊可唔可以預早諗定點樣講,令佢聽落舒服d呢。
Reply
地問題唔係冷得太快,而根本係開始太快大家未了解清楚。 大家好好傾下
Reply
如果佢係專一 就唔應該同其他人曖昧, 好易有人會get錯 到時好易三角戀 麻煩事接住黎
Reply
江山易改 本性難移
Reply

Jack'd - Gay Dating [ジャックト]

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)

Top 20 Asia LGBT

關懷愛滋 AIDS CONCERN - 性/別小眾友善醫療推廣計畫 LGBT FriendlyContact Us 聯絡我們 http://hkgay.net
Contact Us 聯絡我們 http://hkgay.netKarto會客室, LGBTQ中文, LGBTQ華人