Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
窮學生的距離感
關懷愛滋 AIDS CONCERN - 性/別小眾友善醫療推廣計畫 LGBT Friendly

我反而覺得你好唔好跟佢做投資,好過你晒咁多錢讀u
Reply
唔係人人都想投資/ 有心機學
Reply
我覺得你已經做得好好,係你既能力範圍內盡量令關係均稱,奈何始終滿足唔到佢既消費習慣,而佢又無體諒同尊重你既處境;可能佢本人一直都係咁既生活,手起刀落都係幾萬蚊,所以理解唔到你既生活,而聽到你話返學上莊兼職拍拖夾埋真係會好攰
我諗兩個人係埋一齊,唔單單係咪經濟上既差異,甚至性格、工作、時間等等,都需要兩個人懂得互諒互讓,如果大家只按自己既步伐行,點都會令對方跟唔上,行得辛苦
Reply
如果佢真愛你~錢對佢離講仲係問題咩~
Reply
明白呢,講出黎迫返佢陪你食平野
Reply
即係佢唔會幫你比? 我明你覺得唔係應份,不過通常有錢個方會覺得比埋你個分係好正常。你講得唔係太清楚,我唔知實際上係點。 
竹門對竹門,木門對木門。 有時背景差異太大係好難一齊,大家價值觀唔同,見識唔同。 好似食飯,唔好話情侶,我中學食lunch都有呢個問題,我唔想食茶餐廳,想食米線,茶餐廳約32-34,米線約40,貴6~8蚊左右。然後同學已經話好貴,要去食茶餐廳... 

不過去旅行係大問題,我想問係你堅持要自己搭廉航定係?~?因為去旅行去到咁不如唔好去? 一係就佢就下你一齊搭廉航,一係就佢出埋你張機票。 分開去好無意思。 另外,住酒店應該係男朋友比吧? 如果係咁我覺得無問題,如果要你share就無體諒你。 
買電話個度你既意思係佢剩係嘈你唔買比你?
最尾個總結埋怨你難得佢請到假你又無錢去同佢玩,呢點又唔可以怪佢,因為做投資既真係好忙......
如果你想唔清,可以pm我傾下LoL
Reply
要同佢傾一傾,佢可能真係唔明窮人咩境況
Reply
其實我覺得已經唔係錢既問題
樓主既情況就好似我同我男朋友咁,我公屋企佢半山仔,喂但係一齊去旅行既,佢坐得起商務頭等都好,都係會同我一齊開個apps睇廉航既機票

其實已經係大家性格會唔會遷就大家既問題,同錢完全係無關係
樓主條仔唔會去遷就下體諒下樓主既,長此下去樓主只會愈黎愈辛苦
讀完U之後仲要面對更多,到時更加無錢用,而佢既人工只會愈搵愈多吧,佢唔理樓主你既話大家距離只會愈黎愈遠
Reply
好慘咁 ?大家好好傾下....
Reply
樓主是一男友是零嗎?
Reply

Jack'd - Gay Dating [ジャックト]

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)

Top 20 Asia LGBT

關懷愛滋 AIDS CONCERN - 性/別小眾友善醫療推廣計畫 LGBT FriendlyContact Us 聯絡我們 http://hkgay.net
Contact Us 聯絡我們 http://hkgay.netKarto會客室, LGBTQ中文, LGBTQ華人