Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
窮學生的距離感
關懷愛滋 AIDS CONCERN - 性/別小眾友善醫療推廣計畫 LGBT Friendly

個距離係你自己製造出黎 好似係
Reply
如果同佢去旅行,佢要你自己坐廉航,佢自己坐商務~ 呢啲飛得⋯⋯
Reply
我覺得唔係錢問題 佢係已經唔明白點樣去體貼
Reply
呢個世界不嬲好現實,唔係話搵到個有錢仔嫁咗佢就得,事實上生活上會有好多細節係要忍耐同體諒。
對方係真係有錢,都唔代表要補貼個窮嘅男友,你可以話對方唔體貼,但你自己諗下如果係你識著個月入萬一蚊最低工資嘅男友會點,長貧難顧。
所以,竹門對竹門從來都啱,搵個一個同自己各方面都差唔多嘅就唔會咁辛苦。

除咗身家同月入外,學歷,工作經驗,職位等等都唔係咁容易遷就到嘅野。莫講話年齡身高體重外表打扮呢d 外在野啦。
Reply
雖然唔係鼓勵你地分手,不過我覺得佢其實好唔顧及你感受。即使去旅行要分開飛,我覺得無問題,到埗先會合。一齊去得玩,其實都係想開心,但如果佢唔體諒你,樓住真係可以好好考慮一下呢個人係咪適合你
Reply
一句講晒「感情中,捨得給你花錢的男人,不一定愛你;但不捨得給你花錢的男人,一定不愛你」
唔係叫你貪佢啲錢,但連遷就你的經濟情況而降低自己的要求都唔會的話,呢個人對你好極有限,飛左佢啦~
Reply
「感情中,捨得給你花錢的男人,不一定愛你;但不捨得給你花錢的男人,一定不愛你」 呢句我唔係太認同
但係連遷就對方降低自己要求都唔做既呢樣野我好認同@@
Reply
(2018-06-18, 02:50 PM)Gogo Wrote: 「感情中,捨得給你花錢的男人,不一定愛你;但不捨得給你花錢的男人,一定不愛你」 呢句我唔係太認同
但係連遷就對方降低自己要求都唔做既呢樣野我好認同@@

例如:明知你鍾意飲咖啡,行過Starbuck's買杯咖啡都同你計番錢,咁有幾愛呢?又例如:行開MK掃街篤串魚蛋燒賣都要計番一人一半錢的話,我真心覺得呢個男人好小家囉。我對自己的朋友都唔會咁啦......
Reply
如果係一齊有經濟計劃,一齊計住數去慳錢係ok
如果係AA制 都ok,但要一開始就講清楚
Reply
其實我對呢啲無乜感覺 ?佢買完要計返錢我咪照比,又無咩特別去諗
Reply

Jack'd - Gay Dating [ジャックト]

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)

Top 20 Asia LGBT

關懷愛滋 AIDS CONCERN - 性/別小眾友善醫療推廣計畫 LGBT FriendlyContact Us 聯絡我們 http://hkgay.net
Contact Us 聯絡我們 http://hkgay.netKarto會客室, LGBTQ中文, LGBTQ華人