Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
18年前「打波先嚟落雨」四眼仔 32歲Eric變咗筋肉人
關懷愛滋 AIDS CONCERN - 性/別小眾友善醫療推廣計畫 LGBT Friendly

[Image: maxresdefault.jpg]

「打波先嚟落雨,唔通連個天都唔鍾意我」,幾乎每個香港人都背得出的廣告對白,是2001年政府社署的宣傳片,講述兩名男孩到球場踢足球,但卻突然下大雨,而四眼仔就灰爆的講了上述的說話,而其朋友就叫他放心,「聽日一定會好天嘅」,因為「希望在明天」,最後四眼仔和朋友齊齊瞓在球場淋雨,並謂「其實落雨又有乜好怕喎」,一面正能樣,散發正能量。廣告播足15年,深入民心。

[Image: 48db5c942e781a3e6875c6947ce18e07.jpg]
變身健美先生

最近,網上流傳該「四眼仔」的近照,原來他名叫Eric Cheng,15年過去,Eric沒有了眼鏡且包包面不再,隨之而來的是一身肌肉。他在Facebook上載不少自己的爆肌照,胸肌、腹肌、人魚線 、手瓜,講到出的都有,而今年9月,他更贏得健美比賽冠軍,他在Facebook上載了參賽時的片段,並留言「多謝老婆」,相信Eric已經成家立室。

[Image: maxresdefault.jpg]

[Image: 1478745622-2464919840_n.jpg?v=1478745749][Image: hqdefault.jpg]

有網民知悉他是廣告中的「四眼仔」後,紛紛留言,搞笑表示「就係因為落雨,所以去了健身室」、「肌肉滿希望,前路由我創」。

[Image: E1392_122_A_8329.jpg]
嗰陣18歲嘅佢細細粒好瘦,而家…竟然變咗個筋肉人,爆晒肌咁!佢今年仲參加咗HK WFF PRO搞嘅健美先生選舉,仲拎埋獎添!想當年拍廣告,Eric話…如果叫Eric重演番當年拍廣告講嗰段嘢,唔知佢肯唔肯呢?而家Eric喺VO2度做健身教練,公司好support佢!唔好睇佢操到咁勁,其實佢未揀啱條路前,打過好多份工!
如果而家有機會俾Eric再拍廣告,唔知佢拍唔拍呢?一班網民好撐「四眼仔」已茁壯成長,仲有人幻想出廣告嘅延續:「就係因為當年一場雨,落雨打波唔高興。最後入室內做gym,改變了佢一生。」
[Image: E1392_122_IMG_8367.jpg][Image: images?q=tbn:ANd9GcSVYWPoZbVOwNX20d3ko-_...A51kliZjUc]

嗰陣18歲嘅佢細細粒好瘦,而家…竟然變咗個筋肉人,爆晒肌咁!佢今年仲參加咗HK WFF PRO搞嘅健美先生選舉,仲拎埋獎添!想當年拍廣告,Eric話…如果叫Eric重演番當年拍廣告講嗰段嘢,唔知佢肯唔肯呢?而家Eric喺VO2度做健身教練,公司好support佢!唔好睇佢操到咁勁,其實佢未揀啱條路前,打過好多份工! 

如果而家有機會俾Eric再拍廣告,唔知佢拍唔拍呢?一班網民好撐「四眼仔」已茁壯成長,仲有人幻想出廣告嘅延續:「就係因為當年一場雨,落雨打波唔高興。最後入室內做gym,改變了佢一生。」
Reply
之前係旺角見到真人,唔錯
Reply
18年後身材勁fit,一定好好抱
Reply
米幾好,肥仔無人要
Reply
嘩,真係好有恆心啊
Reply
原全兩個人泥架喎,不過依家真係好型
Reply
嘩完全唔同左
Reply
哇 真係估佢唔到
果然肥仔都係潛力股
Reply

Jack'd - Gay Dating [ジャックト]

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)

Top 20 Asia LGBT

關懷愛滋 AIDS CONCERN - 性/別小眾友善醫療推廣計畫 LGBT FriendlyContact Us 聯絡我們 http://hkgay.net
Contact Us 聯絡我們 http://hkgay.netKarto會客室, LGBTQ中文, LGBTQ華人