Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
雖然 Long D 但我們結婚了
關懷愛滋 AIDS CONCERN - 性/別小眾友善醫療推廣計畫 LGBT Friendly

我叫做 Beibe,30 / 175 / 120 / 0,我大約五月中時,喺APP 度識左個男仔叫Jason,係Jason主動Hi 我架,咁我同Jason傾左三日,雖然佢唔係成日即時覆我,但我發覺我同Jason就好似識左好耐咁,我們好投契,好開心,我們一聽如故,我了解左佢好多野,我對Jason簡直係一分鍾聽唔到佢把聲,都覺得好似過左三年嘅感覺。我每隔兩秒我都掛住佢,諗起佢把聲,好甜、好可愛、好 Charm、好迷人。Jason好信任我,信任到佢比埋佢嘅裸照我,而我都有比返我嘅佢,Jason會應承我佢會好好保存。我感受到Jason是一個值得信賴及可以依附終身的人,而且我Feel到我們互相深愛對方。
我問Jason:我Ok嗎,鍾唔鍾意我,包括我嘅 Body,
Jason: Ok
所以我直覺地覺得我同Jason嘅將來一定好幸褔好圓滿。
過多幾日,Jason同我初次見面,食完飯後,我不停講想睇戲,雖然Jason話夜喇,但係你就最後都陪我,而且睇戲時我第一次握住你手由開場到完場,果刻真係有一種甜到入心嘅感覺直接湧到我心頭。睇完戲後,行經九龍公園,我們坐低傾計,在公園裡面無所不談,從家庭、工作直到對性嘅問題與期望,Jason仲不顧旁人目光嘅情況下,幫我口左一陣,真係好舒服。傾到咁上下,由於Jason住好遠,所以上左我屋企過夜。上到屋企後,我們一起沖涼,並發生關係,中間既時候佢問,
Jason問:可唔可以唔用套?
我答:如果你真係愛我嘅話,我唔介意。
Jason:我真係愛你架,而且你會舒服啲。
所以佢就除左。我見佢咁為我著想,我又怕Jason唔舒服,所以我比Jason內_埋我添。完事後,我地兩個攬住咁訓,我真係覺得我地好 Sweet 呀!到第二日起身,雖然Jason已經走左,我仲SEND Whatsapp 比佢,
我問:舒唔舒服呀?
Jason答:舒服。
我:我地已經一齊左喇,我同你拍拖好開心,我愛你。
Jason:好,我做野先。當日夜晚,我再 whatsapp Jason,
我:我好掛住你呀!
但Jason冇覆我。第二日、三日、四日、我同你講 “我好掛住你”、”我愛你”、”我好想見你”,但係Jason都係無覆過我。
我心亂如麻,我好擔心Jason出左事,所以我去問塔羅牌, 
我問塔羅師:佢好愛我架,點解佢無覆我嘅?近期係咪水星逆行或者驛馬星動,所以出左門,無覆到呀?
我同塔羅師傾左成三個鐘。
塔羅牌師傅最後話:佢應該去左好遠嘅地方。應該唔會返黎架喇!天意弄人,聽完師傅咁講,我喊左出黎,我好相信師傅嘅意思係話佢死左。
我其實仲有好多野想同佢講架,所以我周圍問人、問朋友、打上電台問露芺,有乜野方法可以聯絡佢,最後我經朋友嘅朋友介紹下,我搵到了一個道行高深嘅通靈專家何仙姑,我講完我嘅Case比何仙姑知道後,佢就開始進行問米儀式。我:你係咪呀Jason呀?
何:我係呀!
初時我有啲半信半疑,所以我問啲我們之間先知嘅事。
我:我電話係咪9123 4567,
何:痴線,唔係
我:咁我電話係咪9019 XXXX。
何:係
我:咁點解你中出我?
何:因為愛你,所以中出你。
咁我就知道依個一定係Jason了。
果晚我同Jason喺何仙姑度傾左好耐,又問Jason點離開,最後我亦接受了我與Jason陰陽相隔的事實,但係Jason都願意同我再續前緣。Jason你知唔知我真係好愛好愛你架,我生願意做你嘅人、死願意做你嘅鬼。我去何仙姑度同你商討過好多次,我話落去搵你,你話唔好。由於我身體裡面曾經有你嘅愛液,到現時為止我仍深深感受到你嘅愛,所以你反建議我地冥婚,其實我真係願意的,所以我真心不用考慮,我決定同你冥婚。最後我委託了何仙姑幫我們處理冥婚嘅事,何仙姑仲話可以用Jason 嘅相片及Jason嘅裸照做一個差唔多嘅軀殼以作冥婚及未來之用,雖然我地以後都係非一般 Long D關係,但我都會繼續守護你,與你新的軀殼及與你的靈魂同在,由性交至神交,感情昇華,我與你生生世世、永不分離。
何仙姑話我地嘅冥婚日子將會於今年農曆七月或者今年年尾舉行,雖然地點未定(各朋友都可以介紹給我),我好期待Jason與我的婚禮在我的大恩人何仙姑嘅見證下,在冥婚禮堂上說出:我願意,這三個字,我希望大家都可以祝褔我或者恭喜我。有興趣嘅話,都可以出席我的婚禮呀!
Reply
劇情真係高潮迭起峰迴路轉,但係我到底睇左d乜野
Reply
好難得集齊咗好多唔同元素,又有甜,有恐怖,又有戀愛,又寫實咁。
最大獲原來由頭到尾都係筆者FF...個故事結局Jason 從來無存在過...
Reply
btw 如果好認真當係真實既話… 其實好多可疑位,可能係樓主寫得唔夠detail,如果係人假扮既…又或者其實係另一隻鬼走黎扮佢 (睇得恐怖電影太多 :0) 咁都好驚下;同埋有無真係去佢現實既地方打探佢既情況,講到一見如故咁了解佢,但統統要靠通靈先查探到對方,係網絡世界咁發達既情況下又真係比較難想像既 sosad
(好啦我係認真左)
Reply
一個好新穎嘅題材!讚[Image: 1f44d_1f3fb.png]??
不過好撚癲
Reply
有埋人物何仙姑,令故事更上一層樓
Reply
仲有其餘七位仙家未出場,來趟八仙過海
Reply
#Jason出沒注意
Reply
哪吒jason?
Reply
會唔會養鬼仔?
Reply

Jack'd - Gay Dating [ジャックト]

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)

Top 20 Asia LGBT

關懷愛滋 AIDS CONCERN - 性/別小眾友善醫療推廣計畫 LGBT FriendlyContact Us 聯絡我們 http://hkgay.net
Contact Us 聯絡我們 http://hkgay.netKarto會客室, LGBTQ中文, LGBTQ華人