Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
C1頭條】張敬軒關智斌打情罵俏 歌迷叫咀嘴
關懷愛滋 AIDS CONCERN - 性/別小眾友善醫療推廣計畫 LGBT Friendly

C1頭條】張敬軒關智斌打情罵俏 歌迷叫咀嘴

現年37歲的唱作歌手張敬軒當年孤身由廣州來港,加入樂壇已經十八年,近日在紅館舉行六場「張敬軒Hinsideout演唱會」,軒仔還化身天后「降兩度」登場,剃腳毛戴掃把頭假髮扮女人。軒仔在台上雌雄莫辨,台下感情生活亦撲朔迷離,一直盛傳他是同志歌手但沒出櫃,多年來跟同性的關智斌緋聞不絕,不過近年有指兩人已感情不再。

軒仔一連六場的演唱會,每場都請好友藝人做嘉賓,前晚第四場竟請了Boy'z兩位成員關智斌和張致恒(Noah),當Kenny驚喜現身舞台時,全場尖叫拆天。

Boy'z升上台與軒仔合唱《死性不改》,觀眾歡呼狂叫,聲浪大到掩蓋Kenny的歌聲,唱到一半的Noah抵死問Kenny:「點解你會嚟做嘉賓嘅?」Kenny理直氣壯答:「我鍾意呀,你吹呀!」觀眾又再high爆吶喊。三人合唱完後,就算只是Noah說話,觀眾都叫到拆天,軒仔笑說:「我都唔知你哋叫乜。」接着望着Noah說:「你講嘢佢哋都叫到咁。」轉身指着Kenny笑說:「咁佢講嘢……」觀眾勁合作發出狂呼,被陪襯的Noah抵死說:「我完成任務啦,我落台先!」軒仔即阻止:「你講嘢呀你!」

由於觀眾反應太激烈,軒仔笑說:「知唔知乜叫無敵嘅既嘉賓呀!」Noah即刻指着Kenny,想不到Kenny竟主動企到軒仔身邊,還用手攬着軒仔,鬼馬笑說:「我企到咁都仲得呀。」軒仔表示Boy'z是自己初入行相識的好朋友,所以決定第一次六場紅館個唱,一定要請他們來分享。他又搞鬼說:「既然咁耐冇見,有啲私人恩怨想喺度解決,我聽講網上有人寫咗個故仔,話你哋兩個為咗我係salon打交,究竟係咪?」Kenny即搶答:「你諗多咗啦張生!我哋兩個成日打交㗎,每次打完交,Mani就會打嚟,佢話:『打還打唔好打面,話晒靠個樣搵食。』」

而Noah則坐埋一角睇戲,軒仔問他做甚麼?Noah抵死說:「我見你哋咁耐冇見,畀你講埋先囉!」軒仔反擊:「你又知我哋好耐冇見?」觀眾即起哄大叫:「嘴佢!嘴佢!」之後軒仔正經多謝Noah由橫店趕回來做嘉賓,Noah再抵死問軒仔:「我想問你,你做乜多謝我,唔多謝佢?」軒仔答:「我點會唔多謝佢,我仲要恭喜佢做咗業主嘛!」Noah轉矛頭玩Kenny:「你都仲未講,你點解會嚟做嘉賓?」 Kenny說:「我嚟報仇呀。」Noah再狙擊:「報乜仇?隔夜嗰啲呀?噚晚嗰啲仇呀?」全場爆笑,兩人沒有招架能力,最後三人再合唱《La La世界》告終。

Reply
hehe showmancd
Reply
好搞笑 佢地
Reply
閃死人咩 Big Grin
Reply
why so 閃閃閃
Reply
大大力錫落去啦
Reply
又放閃 Shy
Reply
哈哈 好有攻擊力既電燈膽
Reply
張敬軒唔係christian咩?
Reply
好正啊,去左現場睇,boyz都好正
Reply

Jack'd - Gay Dating [ジャックト]

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)

Top 20 Asia LGBT

關懷愛滋 AIDS CONCERN - 性/別小眾友善醫療推廣計畫 LGBT FriendlyContact Us 聯絡我們 http://hkgay.net
Contact Us 聯絡我們 http://hkgay.netKarto會客室, LGBTQ中文, LGBTQ華人