Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
大家對"一姐"呢種物體點睇?
關懷愛滋 AIDS CONCERN - 性/別小眾友善醫療推廣計畫 LGBT Friendly

一講起“一姐“依個詞彙,我第一時間就諗起所謂嘅樂壇一姐,電視界一姐,電影界一姐等等... 好多人為咗爭到一姐依個位置,用盡方法、手段、心計同人脈;當然有啲人真係會靠自己嘅努力、鬥心、人緣去步一步登上一姐嘅位置。 當然,依個只係外界普遍“一姐“嘅詞彙,但如果係圈子裡嘅“一姐“,你又有何睇法呢?

係依個圈子裡面,先不計bi, 1仔同0仔嘅分布大概為4:6, 趨勢所向,有機會比例為3:7嘅不平衡數字,如果要搵一個純1,就更加難。 正常嘅同性伴侶,都應有一個自己嘅定位,例如誰是1 誰是0嘅劃分點,咁兩人間嘅發展、對嘅嘅滿足感同享受先會去到最高嘅分數。

根據依個比例會見到,其實每一對情侶中,總會有兩者都是0嘅人出現,在性生活方面,總會有一個0仔會被免強地轉換為1嘅角色,咁嘅情況下當然一定會有一方不能被滿足,感覺上更像“雌雄同體“般,不斷轉換自己嘅定位及角色,長遠來說其實不是健康嘅關係。有一啲0仔為了配合另一半而充當1仔角色,但在過程中比0還要0,真係名乎其實嘅“一姐“,但佢地都有共同目的,就是為了另一半。
Reply
即係老屎忽
Reply
撞號 sad 所以話 bi 10仔 系最食得
Reply
最憎人叫一姐
Reply
原來甘少1仔嘎,不過我係1仔
Reply
好權威 好屎忽
Reply
我做咁耐野都未咁叫過人
Reply
??? i dont quite understand lol
Reply
i dont really understand what do you mean
Reply
一姐自然有一哥 想點睇姐你
Reply

Jack'd - Gay Dating [ジャックト]

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)

Top 20 Asia LGBT

關懷愛滋 AIDS CONCERN - 性/別小眾友善醫療推廣計畫 LGBT FriendlyContact Us 聯絡我們 http://hkgay.net
Contact Us 聯絡我們 http://hkgay.netKarto會客室, LGBTQ中文, LGBTQ華人